Eerste week Universiteit!
Door: Lianne en Melissa
08 Februari 2007 | Spanje, Salamanca
Hola a todos!
Het is al weer een tijdje geleden dat we wat van ons hebben laten horen, maar deze keer hadden we het echt druk...met school welteverstaan!
Na weer een heftig weekend (met name vrijdag was erg gezellig, zie foto's) was het maandag dan eindelijk zover: onze eerste les! We moesten er om 9 uur zijn, dus waren we om 8.30 van huis gegaan (terwijl het 5 min. lopen is) want we wilden niet te laat komen. We waren dan ook veel te vroeg, helemaal omdat het hier blijkbaar normaal is voor leraren om gewoon een half uur te laat te komen...dus om een uur of 9.30 kwam de leraar eindelijk aanzetten. Weer wat geleerd (we gaan nu dus gewoon om 8.55 van huis, vroeg zat!). Het was best even wennen om een les in het Spaans te volgen, want we hebben gemerkt dat je geen moment je aandacht mag verliezen anders ben je alles meteen kwijt. Alle eerste lessen waren vrij kort, omdat er met name uitgelegd werd wat we de komende maanden kunnen verwachten. Het is wel heel erg lekker dat we zo dicht bij de universiteit zitten, want voor elke tussenuur kunnen we lekker even thuis chillen (al moet je wel weer al die trappen op en af, wat nog steeds niet went). En toch wel raar, dat we 's avonds soms tot 22uur op school zitten! Tot nu toe konden we meestal wel iets eerder naar huis, hopen dat dat zo blijft! Woensdag waren we erg enthousiast door de les van "Marketing Internacional", die we eerst helemaal niet zouden volgen omdat we dachten dat het te moeilijk zou zijn (is namelijk voor vierdejaars). Maar dit vonden we juist het leukst, want we moeten een echt marketingplan in het Spaans gaan schrijven! Een hele uitdaging, maar we gaan zeker ons best doen! Vandaag even kopieën opgehaald voor dit vak...stapel van 2 cm dik ofzo...
Dieptepunt van de week was vanochtend bij "Investigacion comercial"...wat SAAI was dat zeg. Kwam natuurlijk ook wel een beetje omdat de lerares alles dicteerde met de bedoeling dat we het op zouden schrijven, maar zo vergevorderd is ons Spaans nou ook weer niet...werden wij natuurlijk weer melig van en waren blij dat we na twee uur eindelijk konden vluchten...dit vak gaan we dus niet volgen, wat betekent dat we de donderdag voortaan vrij hebben! Al met al was het dus best een geslaagd weekje, morgen nog twee uurtjes en dan zit de eerste week er al weer op!
Vandaag heeft Melissa trouwens een bezoekje aan de tandarts gebracht, was namelijk een stuk van dr kies afgebroken. Was wel even spannend, want ze kreeg zelfs een verdovingsprik maar señor de tandarts heeft het mooi opgelost!
Muchos besos para todos!
Ciao
Muchos besos para todos!
Ciao
08 Februari 2007 - 20:03
Kimberley:
Leuke foto's hoor!
Zo te zien was het uitgaan weer heel gezellig ;) En wat hebben jullie toch leuke shirtjes aan :P
Veel succes op school! En goed je best doen he :D
Kus Kimberley -
08 Februari 2007 - 20:50
Je Liefste Nichtje:P:
Heeee schat
we hebben je kaartje gekregen, dankjeee :D ... en ik wens je veel succes met je school en verder veel plezier daar! Kus amanda -
08 Februari 2007 - 22:42
Zella:
heey ladies...leuk en spannend hoor zo op die universiteit, maar super!!!nice T-shirts by the way;-)
nog veel succes en denk aan jullie!!!!!! -
09 Februari 2007 - 12:38
Nera:
hahahaha..die foto's ik dacht dat jullie meer smaak hadden wat betreft jongens:P haha geintje... *ma ze zijn nie zo mooi hoor!!!
leuk dat jullie t naar je zin hebben op school en houden zo...leer ze...
kus uit Sarajevo -
09 Februari 2007 - 12:47
Corry:
't is toch wat dat jullie het nou echt druk krijgen!
maar beter ook; want van die mannen daar word je ook niet echt wijzer volgens mij, dan toch maar je hoofd bij de les houden. -
10 Februari 2007 - 08:01
Heidi:
Haai meisjes! Hard aan de studie, vind het echt knap hoor die lessen in het Spaans! Ik weet nog hoe ik me voelde na 2 dagen in Parijs introductie in het Frans vorig jaar voor La Plagne... Volgens mij nog nooit zo'n gaar hoofd van het luisteren gehad! (of was het toch een kater van die eerste avond? ;))Vind jullie vrij briljant. Het Engels is hier een stuk makkelijker te volgen, ook met nieuw Kiwi accent :)
Have fun, doe je best, en dat kaartje hou ik tegoed ja hihi. Zal jullie er binnenkort ook eens 1 sturen, maar je weet hoe snel ik daarmee ben... Dikke kus! -
11 Februari 2007 - 10:51
Lotte:
Jullie zijn wel goed met het bijhouden van de foto's op jullie site, erg leuk! Het studentenleven gaat nu echt beginnen. Lijkt me ook apart om tot 22.00 uur op school te moeten zitten! En alles in het spaans, knap hor! Ik blijf maar gewoon bij het nederlands, haha! Nog maar 5 nachtjes en dan ga ik op wintersport! Dus horen jullie 1 week niks van mij, maar zal daarna ook verslag uitbrengen! Leerse ;-)!! Liefs Lot -
12 Februari 2007 - 15:14
Dewi:
Hey meiden,
goed te horen dat jullie het naar jullie zin hebben daar. Ook leuk te horen dat er toch lessen worden gevolgd ;), dacht eerlijk gezegd dat dat alleen maar feesten zou worden! Ziet er trouwens wel goed uit jullie appartement! Veel succes met de lessen
groetjes Dewi -
12 Februari 2007 - 15:14
Michel Feenstra:
Hey Melis,
Was ff op je site aant kijken. Beetje naar je zin daar? Veel plezier nog!
Michel -
14 Februari 2007 - 14:43
André:
hey meiden alles goed?
leuk dat jullie het naar jullie zin hebben.
en melis, dankjewel voor die kaart. was echt lief
veel plezier nog.
André -
15 Februari 2007 - 19:52
Kirsy:
Hey Melis,
alles naar je zin daar? T ziet er wel zo naar uit! Alles al weer goed met je kies? Heel veel plezier!
kus kirsy -
19 Februari 2007 - 11:03
Anne:
Dat ziet er niet slecht uit dames!
Iedere week krijg ik een update van je moeder in de Graanschuur, het is wel saai om zo zonder jou iedere zaterdag langs te komen hoor!
Australie gaat voor mij ook door, we gaan morgen boekennn! yeahh!
Nou, nog heel veel plezier met die Spaanse mannen he!
kusje van ons allemaal! -
19 Februari 2007 - 22:54
Hedwig:
Zeg!! Een beetje actie in het studeren betekent natuurlijk niet dat jullie ons moeten vergeten! Tijd voor een update ;) Dikke kus! -
21 Februari 2007 - 16:01
Corry:
Ben het helemaal met Hedwig eens! ;)