Van alles en nog wat...
Door: Lianne en Melissa
11 Maart 2007 | Spanje, Salamanca
Hola!
Het is helaas weer niet gelukt om ons aan de belofte te houden snel verslag uit te brengen! Ons excuus? Druk,druk,druk...!
We gaan nu dus helemaal terug naar de week waarin Merel en Kelly er nog waren.
Vrijdag was het alweer afgelopen voor Merel en Kel. Om ons (Lianne en Melissa) te bedanken voor de leuke week, hadden ze nog wat leuks gekocht. Een mooie gouden kaars, 2 messen (die we heel hard nodig hadden), 2 felgekleurde schaaltjes, een thais kookboek, heel leuk ingepakt in een rieten mandje. We zijn dus weer verwend! Dezelfde avond ging Melissa samen met Merel en Kelly naar Madrid. Het vliegtuig vertok 's nachts of eigenlijk pas 's morgens vroeg en we hadden dus nog de hele nacht om Madrid onveilig te maken. De treinreis was een echt avontuur. Al snel nadat we vertrokken viel er een vrouw flauw en zij heeft nog een hele tijd op de grond gelegen. Hierdoor en doordat de trein redelijk leek op een achtbaan werd Kelly een beetje misselijk. We waren dus allemaal blij toen we aankwamen. Op het station van Madrid werden we opgehaald door onze persoonlijke taxi chauffeur Brian. Omdat we geen zin hadden om met volgeladen koffers door Madrid te lopen brachten we deze naar het huis van Brian. We zijn meteen doorgegaan naar een hele gezellige bar in Hawaiaanse stijl in het centrum van Madrid. Alle dames kregen een bloemenkrans en er werden voornamelijk cocktails geserveerd in hele aparte glazen. Na de cocktailbar gingen we naar een karaokebar om onze zangkunsten te laten horen. Helaas werden er ook veel onbekende Spaanse nummers gedraaid en konden we niet veel meer doen dan mee-neurieën. Na een hele gezellige avond was het alweer tijd om Merel en Kelly naar het vliegveld te brengen en afscheid te nemen.
Zaterdag zijn we zoals elke week weer uitgeweest. Het was vast een leuke avond, maar aangezien het zo lang geleden is kunnen we er niet veel meer over vertellen.
Het weekend erna (vorig weekend dus) is Brian nog langs gekomen en zijn we uitgeweest (zowel vrijdag als zaterdag). In Camelot was er een themafeest (vraag ons niet wat het thema inhield, want dat was niet echt duidelijk) en werden er petjes uitgedeeld van Cutty Sark (zie foto's).
Op de universiteit gaat alles z'n gangetje. We hebben eindelijk onze definitieve vakkenkeuze gemaakt. Om aan genoeg studiepunten te komen moesten we er nog 1 vak bij kiezen. Dit is geworden: Filosofía del Renacimiento. Het enthousiasme van de leraar maakt het vak wat leuker dan het in werkelijkheid is. Het gaat namelijk over de manier waarop mensen dachten in de Renaissance en de daaruit voortvloeiende kunst en architectuur. Binnenkort zullen we een kleine presentatie moeten houden voor het vak Marketing Internacional, wat ons een beetje bang maakt. Er zitten namelijk veel goed Spaans sprekende studenten in deze les en we willen natuurlijk een foutloze presentatie geven. Ook hebben we, voor hetzelfde vak, een begin gemaakt aan het marketingplan. Het is de bedoeling dat we een plan schrijven over het exporteren van een product. Wij hebben ervoor gekozen om de producten van Zwitsal te exporteren. Toen we nog in Nederland waren hebben we ook een exportplan moeten schrijven, waarvoor we dit merk hadden gekozen. Erg handig dus, want nu hebben we al veel informatie!
Afgelopen vrijdag kwamen onze volgende gasten alweer. De ouders van Lianne. Nadat ze om 12 uur 's middags aangekomen waren hebben we eerst geluncht en vervolgens siësta gehouden. Aan het einde van de middag ijn we naar het centrum gelopen, hebben we Plaza Mayor bekeken, wat gewinkeld en uiteindelijk terecht gekomen in een tapas bar. Typisch Spaans dus allemaal! Echt honger hadden we daarna niet meer, maar omdat we toch nog iets moesten eten hebben we om 21.00 uur een pizza besteld. Het was echt de grootste pizza die we ooit hebben gezien (zie foto's). Pa en ma van Lianne zijn daarna hun bedje ingedoken en wij doken het nachtleven in, uiteraard! Eerst zijn we nog een drankje gaan doen bij de buurman, een goede vriend van Kike. Het is alleen niet bij één drankje gebleven, want toen we uiteindelijk naar de stad gingen was het al 3 uur!
De volgende dag moesten we vroeg opstaan voor ons tripje naar de kathedraal. Voor ons niet de eerste keer, maar het blijft een indrukwekkend gebouw. Vooral het uitzicht vanaf de balkonnetjes binnen in de kathedraal was verpletterend (hè Corry ;)). Om van de schrik te bekomen zijn we lekker op het terras gaan zitten op Plaza Mayor. Het was zeer goed weer en hebben er heerlijk gegeten, ook al zaten we eersterangs voor de show van de acrobaat met de bulten op zijn hoofd. 'S middags was het weer tijd voor siësta en zijn Corry en Dick nog een rondje gaan rijden door de omgeving van Salamanca. Dezelfde avond zijn we uit eten geweest en hebben we tegelijkertijd genoten van de voetbalwedstrijd FC Barcelona - Real Madrid. Wij hoopten op de overwinning van Real Madrid, maar helaas werd het gelijkspel. Corry en Dick waren erg enthousiast over de wijn in het restaurant en Melissa was zo lief om diezelfde fles wijn voor ze te kopen. Na het eten zijn we lekker luxe met de taxi naar huis gegaan. Terwijl Corry en Dick de rest van de voetbalwedstrijd afkeken, maakten wij ons gereed om uit te gaan. Als eerst gingen we naar de Chupitería, waar we op de Mexicaanse manier tequila hebben gedronken met onze vrienden Kike en Ricardo. Daarna nog even snel Capitoleum ingeweest en daarna naar Morgana waar wij ons verkleedden als piraten (zie foto's). Was weer een zeer geslaagde avond!
En dan komen we uit bij vandaag. Na eerst een beetje uitgeslapen te hebben, zijn we de auto ingestapt om een mooie rit te maken door de omgeving van Salamanca. Heel veel lieve dieren gezien en mooie landschappen. Ook zijn we een paar echt Spaanse dorpjes ingereden waar we meestal ook binnen 3 minuten doorheen waren. We hebben de middag afgesloten met een paar tapas in Salamanca en toen was het voor de ouders van Lianne alweer tijd om naar huis te gaan. Het was een erg gezellig weekend en het ging helaas te snel voorbij. Maar voor hen niet getreurd want in Mei komen ze weer!
Onze oogjes vallen nu bijna dicht dus het is tijd om dag te zeggen... We beloven niks, maar hopen snel weer iets van ons te laten horen.
Muchos besos!
We gaan nu dus helemaal terug naar de week waarin Merel en Kelly er nog waren.
Muchos besos!
11 Maart 2007 - 20:44
Nera:
ben blij eindelijk weer wat van jullie te lezen...schrijf s weer gauw. gewoon 1 x in de week, dan vergeet je ook nix :)..
leer ze en veel plezier..
ciao uit Sarajevo -
12 Maart 2007 - 10:23
Corry & Dick:
Lieve meisjes, we hebben het super gehad bij jullie!En we zijn helemaal gerus wat de studie betreft, we hebben nu wel door dat het leven in Salamanca voor jullie niet alleen uit feesten bestaat, maar dat er ook nog hard gewerkt wordt!! Respect; en petje af! Dit moet jullie gaan lukken. We mailen snel onze foto's, daar zitten ook super mooie plaatjes bij. Jullie hebben 't maar getroffen daar in Salamanca.Fijn dat we nog een keer terug kunnen komen. Muchos besos -
12 Maart 2007 - 16:13
Kellebelllll:
heeej meissiessss
Lang op moeten wachten ;), maar eindelijk kan ik weer wat lezen!!! Jullie zijn goed bezig met de studie, goed zo!! En met het feesten gaat het ook nog steeds goed! Ik had ook niet anders verwacht natuurlijk ;)
meiden nog veel plezier, spreek jullie snel weer!
dikke kusss -
13 Maart 2007 - 02:17
Hedwig:
Ik ben jaloers! Als ik die foto's zo zie hebben jullie echt elke week meerdere hippe stapoutfits, en ik zit hier met wat afgeragde kleren in een rugzak ;) Maar klinkt allemaal weer erg leuk meisjes, bezoek uit Nederland ook nooit weg natuurlijk! Ik zie dat ze in Spanje ook schapen hebben, daar had ik dus ook helemaal niet voor naar NZ gehoven. Zucht! En zo te horen gaat jullie studie ook best lekker, vind het knap. Jullie hebben ook al een aardige voorraad Spaanse mannen opgebouwd, als je er eens een over hebt stuur je ze maar op hierheen ;) Have fun, tot snel, dikke kus! -
13 Maart 2007 - 13:48
Sanne:
heej meiden!! leuk weer wat van jullie te horen. jullie genieten van het stappen, geef jullie groot gelijk!!! veel plezier nog groetjes en kus sanne H -
14 Maart 2007 - 14:35
Diny:
Beste lianne, leuk om je website te zien, ik laat je moeder even typen want ik sta groente te snijden voor tagine koken vanavond. Alles gaat goed hier, niks veranderd, lahousine is ook net thuis gekomen en bemoeit zich er tegen aan, maar zonder gemopper maken we alles als een team weer voor elkaar. Maja d'r winkel vordert ook gestaag.Hartelijke groeten en ik ga eens hard nadenken om zelf een keer een berichtje te sturen. Groetjes
15 Maart 2007 - 13:37
Elly:
hoi lian en melis,jullie zijn goed verwend door merel en kelly en ik ga ook twijvelen of jullie nog wel eens zelf eten koken zo aan je verhaal te zien heb je het druk met stappen visites en school nou meiden geniet er maar van en ik heb gehoord dat je ook een koffie apparaat heb gehad van lian der ouders ik kan niet wachten tot het 27 april is kom ik eindelijk met kim lekker koffie drinken bij jullie en een ouderwetse stampot koken maar natuurlijk gaan we ook de buurt verkennen tot gauw -
17 Maart 2007 - 10:30
Lotte:
Hai meiden!!! Jullie hebben weer leuke foto's op de site gezet! Wel geinig zo'n verkleedpartij! Vind het leuk om elke keer weer jullie verhalen te horen! Ben al weer benieuwd naar jullie volgende avonturen!! Kus Lot -
20 Maart 2007 - 13:15
Nicolette:
Hoi Lianne,
Dick vertelde mij over je site. Leuk! Fijn dat het goed gaat met de studie en dat je het ook naar je zin hebt. Geniet er lekker van!
Lieve groetjes Nicolette -
31 Maart 2007 - 14:50
Corry:
hey dames, gebeurt er niks meer in Spanje? Dat kunnen we ons haast niet voorstellen of zijn jullie zoooooo druk met de studie........
Ik neem aan dat er nog wel meer mensen zijn die weer eens iets van jullie willen horen! Zet 'm op en vermaak ons maar met jullie verhalen.
05 April 2007 - 15:09
Hedwig:
Sluit me bij Corry aan. Aangezien ik weer in NL ben zoek ik andere manieren van vermaak, jullie verhalen lezen enzo. Succes! ;)
Dikke kus!
Nee grapje, jullie hebben het vast veel te druk met de studie, met het uitgaan en al het bezoek... Geniet ervan!