Joehoeeee..... - Reisverslag uit Salamanca, Spanje van liannemelissa - WaarBenJij.nu Joehoeeee..... - Reisverslag uit Salamanca, Spanje van liannemelissa - WaarBenJij.nu

Joehoeeee.....

Door: Lianne en Melissa

Blijf op de hoogte en volg

06 April 2007 | Spanje, Salamanca

....daar zijn we weer! Na ongeveer een maand niet geschreven te hebben, vonden we het wel weer tijd worden. We maken zo ook geen vrienden natuurlijk (schaam schaam)!

Maarrr...alles goed hier. Salamanca verveelt nog steeds niet en we krijgen natuurlijk ook regelmatig bezoek. Zoals vandaag bijvoorbeeld: Lianne's broer Tom en zijn vriend Bram komen straks, als het goed is, om 17.30 aan. Ook hun reis duurt iets langer dan gepland, vertraging met het vliegtuig, bussen die niet rijden omdat het Semana Santa is... Es muy complicado! (das weer een ander verhaal, komt later) Maar ze hebben zich niet verveeld, zijn lekker in een bar neergestreken waar ze heel goed verzorgd werden door de barman (tapas, biertjes...;)). Nu maar hopen dat het uitgaansleven niet platligt door de feestdagen, want Salamanca lijkt op dit moment wel uitgestorven. Na het weekend brengen we wel weer verslag uit hiervan.

Met ons gaat alles goed, we hebben nu lekker vakantie. Sinds gisteren en nog de hele volgende week. Heerlijk! Maar we gaan niet alleen vakantie houden, maar ook onze tijd nuttig besteden aan het marketingplan en andere schoolzaken. We hebben trouwens vorige week onze presentatie gehouden. Had al eerder gemoeten, maar Melis was die nacht ziek geworden en kon amper op dr benen staan. Hebben het toen dus een weekje uitgesteld (oftewel een week langer de zenuwen, want wat waren we zenuwachtig!). De presentatie was voor het vak Marketing Internacional, moest ongeveer 5 minuten duren en over een internationaal bedrijf gaan. Die van ons ging over Philips, we hadden een prachtige powerpoint presentatie (al zeggen we het zelf), met weinig tekst zoals wij het in Nederland geleerd hebben, want iedereen gooit die sheets vol met tekst en leest het op. Ja hallo! Zo kunnen wij het ook wel! Nee, wij hadden alles netjes uit ons hoofd geleerd. Op het laatst hoorde ik (Lianne) constant stemmen in nijn hoofd die zinnetjes uit de presentatie herhaalden, scary...!Haha! Maar het is allemaal goed gegaan, met enige bibbers in de stem en benen, maar we hebben het toch maar gedaan! Voor een volle collegezaal, en mensen die naar onze mening allemaal beter Spaans spreken dan wijzelf (Zuid-Amerikanen, ja hallo! Zo kunnen wij het ook;)!). Wij zijn trots!

We zijn ook nog lekker aan het uitgaan, tegenwoordig iets minder Camelot en iets meer Chupiteria. Altijd een lekker sfeertje daar! En de chupito whiskey-pina, kunnen wij niet genoeg van krijgen, haha! Jammer dat meer mensen zo denken, want vaak is het zo druk dat je shotglaasje "leeggestoten" is voordat je het aan je lippen kan zetten. Maar dat maakt het er niet minder gezellig om (lekkere kleverige vingers en schoenen, maakt allemaal niet uit!). Toch hebben we nog steeds goede contacten met het personeel van Camelot. Vorige week bleek dat wel weer: toen we aankwamen stond er een groepje mensen bij de ingang, die zich moesten legitimeren (zelfs de meisjes!). Maar wij, met onze vip-status, werden door de grote uitsmijter gewenkt dat we zo naar binnen mochten lopen! Nice!

Er lopen wel een hoop aparte types rond hier zeg! En dan hebben we het niet alleen over het uitgaansleven, maar ook gewoon op straat. Je kan bijvoorbeeld op Plaza Mayor op een bankje gaan zitten en je ziet werkelijk de meest opvallende en vooral verschillende types rondlopen...gothics, meisjes met korte (maar dan ook echt korte) rokjes terwijl het 5 graden is, alto's en nog veel meer types waar we niet van weten wat voor stijl ze hebben. Jullie denken nu vast: ja die hebben we ook in Nederland! Nee, hier is het allemaal drie keer zo erg, geloof ons maar haha! In de chupiteria zie je ook vaak dezelfde mensen. Zo heb je de Eskimo (ja hij lijkt gewoon op een grote vriendelijk eskimo), de vieze man (met een te strakke nylon broek) en de gangsters (altijd een zonnebril op, je kent het wel).

Oh ja..ieuwww! We hebben de eerste kakkerlak gezien! Lianne de levende versie, Melissa de dode (met dank aan Ricardo, die zonder twijfelen een einde maakte aan het leven van dit geliefde diertje). Over dieren gesproken, we denken niet dat iedereen er van op de hoogte was, maar we hadden een echt huisdier. Op ons balkonnetje heeft een hele tijd een duif in onze bloempot gezeten. Vanaf het bezoek van Merel en Kelly lagen er twee eitjes, waarvan er één zelfs uitgekomen is! Een heel lelijk, grijs mormeltje met een té grote snavel. Helaas is ie na anderhalve week overleden :(. We hebben helaas geen begrafenisdienst kunnen houden, maar we zullen hem nooit vergeten (RIP Philipito).

In de hoop u weer voldoende geinformeerd te hebben voor de komende weken (meer of minder kan ook), zeggen we nu: Adios! Y hasta pronto!

Muchos besitos xxx
Melissa en Lianne

• 06 April 2007 - 14:59

Kelly:

Nou mijn rouwkaart voor Philipito komt er aan, want wat was het een mooi beest en wat heb ik die week genoten van zijn eierdop!! ;)
    Maar eindelijk weer een verhaaltje..LEUkleukleuk!! Ik mis nu alleen de leuke foto's nog! :P
    En was die kakkerlak in jullie eigen appartementje????? ieeuwwwwwww.....:S
    Nou melis en Lian dat was het weer..spreek jullie wel weer op de mail!!
    dikke kuss

• 06 April 2007 - 15:01

Kelly:

lekker dom..er staan gewoon maar liefst 3 (!!!) foto's bij mr had ze niet gezien!! ;) hahah

• 06 April 2007 - 15:03

Kelly:

jaaa ben ik weer..zie nu dat er nog meer foto's op staan dan die drie! hahah ik ben echt goed bezig vandaag..mrja nu hebben jullie wel al weer veel reacties in die 10 minuten dat het verhaal erop staat ;) Maar dit is nu echt de laatste! kusss

• 06 April 2007 - 16:41

Lotte:

Hai meiden! Leuk weer is een verhaal van jullie te lezen! Heerlijk ff vakantie! Geniet ervan! Wat een droevige gebeurtenis toch weer van dat duifje! Hopenlijk zijn jullie er weer bovenop gekomen ;-)!! Verder gaat het met het uitgaansleven zo te horen ook goed! Leuke foto's! Mail je snel weer!
    Kus Lot

• 06 April 2007 - 20:28

Corry:

Heerlijk verhaal meiden, steeds weer een genot om te lezen. Dankzij het bezoek van Tom en Bram kan het haast niet anders dan dat jullie binnen de kortste keren weer merkwaardige verhalen te vertellen zullen hebben ;)
    Veel plezier..... en.... nog even over die lege glaasjes in de Chupiteria: dit is helemaal hoe ik het graag zie LEGE glaasjes, ga zo door!!! haha!

• 08 April 2007 - 13:30

Heleen:

Hey!!
    Gelukkig dat je presentatie goed is gegaan, lijkt mij ook een ramp en dan ook nog eens in het Spaans. Mijn complimenten!! Leuk dat Tom nu bij jullie is, wij gaan ook ons best doen om nog langs te komen hoor!!
    Want nu ik weet dat jij hele lekkere tortelini kan maken, wil ik zeker komen :)
    Kus XXX

• 10 April 2007 - 08:34

Nera:

Leuk leuk en nog s leuk..jullie moeten vaker schrijven..wat zielig van dat duifjee :(...
    have funn...kuss

• 10 April 2007 - 13:37

Kimberley:

Eindelijk weer eens een verhaaltje :D
    Ik ben blij voor jullie dat de presentatie goed is gegaan!
    En wel zielig voor dat vogeltje hoor, hebben jullie hem niet gevoerd :P
    Nog 2,5 week en dan komen mama en ik! Heb er echt super zin in!
    Tot snel! Kus

• 18 April 2007 - 13:08

Marina:

Hallo meiden,

Zo te lezen hebben jullie nog helemaal geen zin om naar Nederland te komen met al die avonturen. Ben blij te lezen dat alles goed gaat en dat jullie 't zo naar je zin hebben!!

Melis had je een griepje dat je ziek was geworden of was het een katertje;)

Met mij alles ok, ben vrijdag geopereerd aan mijn amandelen. Na alle spookverhalen van iedereen hoe verschrikkelijk het wel niet is, valt het mijn moeder en mij alles mee en kan ik zowaar ook nog redelijk praten en eten! Mag alleen geen patat en dat gaat me wel aan 't hart...gelukkig na een week mag dat weer en dat is dus a.s. vrijdag! Kan niet alles eten, dus 't wordt btje eentonig nu: vla, yoghurt, eitje, ijsjes en water...

Nou, dit was weer mijn update!!!

Heel veel plezier nog!!!

Dikke kus,